O horčinách

O horčinách

Prečo ste nikdy nepočuli o horčinách?

V dôsledku industrializácie horčiny z našich potravín vo veľkej miere zmizli. Náš zmysel pre chuť už nie je v pôvodnom stave, ale bol manipulovaný prehnaným používaním látok zvyšujúcich obsah cukru, solí a chutí.

Potraviny, ako napríklad rukola, už nechutia skutočne horko, pretože horké látky boli vyšľachtené.

Sila horkosti

Pre zdravú a vyváženú stravu sú horčiny užitočným doplnkom. Ich zázračná prírodzená sila bola používaná pred stáročiami kvôli mnohonásobným pozitívnym účinkom. Nechajte sa inšpirovať úžasnou silou horčín

Bitter is better

Dnes poznáme hlavne sladké, slané, kyslé a umami (mäsité) príchute. Je to tiež kvôli použitiu mnohých zvýrazňovačov chuti, ktoré dnes nájdeme vo väčšine potravín. Prvou reakciou pri užívaní horkosti je zvyčajne odmietnutie.

Ale prečo je to tak?

Trpké látky z našej stravy z veľkej časti zmizli priemyselnou výrobou potravín. Z chuťových dôvodov bola horká chuť eliminovaná z množstva potravín, ako je napríklad rukola, čakanka a mnoho ďalších. Tieto jedlá bohaté na horčiny už dnes nie sú také horké ako kedysi.

Ale horčiny potrebujeme

Čím horkejšia chuť, o to viac vám dáva telo najavo, ako veľmi ju potrebuje.

Dávajte si BitterLiebe pravidelne a rýchlo si zvyknete na horkú chuť a vaše telo okamžite pocíti výhody.

Naši predkovia po celé storočia vedeli, aké dôležité sú horkosti pre naše telo. Počnúc Hippokratom (460 - 370 pred n. L.), ktorý už odporúčal trpké byliny na pre lepšie zdravie ako aj Hildegardou von Bingen.

Najdete nás i na MALL.SK